Announcements

2014 Subaru Users Meeting

November 13, 2014

Date/time:

from January 13, 2015 (Tue), 10:00
to January 15, 2015 (Thu), 16:30 (JST)

Venue:

Large Seminar Room, Subaru Building., NAOJ Mitaka Campus, Tokyo, Japan

Host/Sponsor:

Subaru Advisory Committee, Subaru Telescope - NAOJ

Purpose:
This year is the 15th anniversary of Subaru Telescope, and the Subaru open-use has been in operation for nearly 14 years. Subaru has been continuously producing cutting-edge science thanks to its variety of unique instruments. Hyper Suprime-Cam (HSC) has started a Subaru Strategic Program (SSP) with an allocation of 300 nights over 5 yrs. The HSC-SSP is going to deliver overwhelmingly wide and yet deep imaging data, which will open new science windows in ever-growing various fields in astronomy. Thirty Meter Telescope (TMT) will be built on top of Mauna Kea with the estimated first light to be seen in early 2020's. In order for Subaru Telescope to continue and enhance its great momentum in collaboration with TMT, the Subaru community must consider and discuss seriously the strategies for Subaru in the TMT Era, including the effective use of the telescope time and the development of future instruments. Collaborations among international observatories on Mauna Kea as well as neighbouring East Asian countries and beyond will become even more important. Under these circumstances, we encourage the Subaru community to gather at this Users' Meeting, to present their recent scientific results based on Subaru, and also to participate in the intensive discussions on the Subaru strategy of the decade. The whole meeting will be conducted in English this time.


Program (time in JST):
<1/13 (Tue)> 10:00-17:30

Business Session
10:00-10:30 Director's report (30 min)
10:30-10:40 Telescope status report (10 min)
10:40-10:55 Instrument status report (15 min)
10:55-11:05 Computer system status report (10 min)
11:05-11:15 STARS/MASTARS (10 min)
11:15-11:25 SMOKA (10 min)
11:25-11:45 SAC report (20 min)
11:45-12:05 TAC report (20 min)
------------ Lunch (85min) ------------
Business Session continued
13:30-13:45 HSC (15 min)
13:45-14:05 Discussion - Queue mode observation of HSC (20 min)
14:05-14:20 PFS (15 min)
14:20-14:35 PFS acceptance (15 min)
14:35-14:55 Discussion - FMOS decommission (20 min)
14:55-15:10 ULTIMATE (15 min)
15:10-15:30 Discussion - Impact of ULTIMATE on Subaru (20 min)
------------ Break (15 min) ------------
15:45-16:05 Discussion - East Asian Observatory (20 min)
16:05-17:05 PI Instruments (60 min)
SWIMS
MIMIZUKU
GIGMICS
RAVEN
SCExAO
CHARIS
IRD
Discussion - Subaru instruments for exoplanet research

<1/14 (Wed)> 9:00-16:00

Mauna Kea International Observatories
09:00-09:30 TMT progress report (20 min)
09:30-10:00 Keck report (30 min)
10:00-10:30 Gemini report (30 min)
------------ Break (15min) ------------
10:45-11:15 CFHT report (30 min)
11:15-11:45 Subaru results from IfA, UH (30 min)
11:45-12:00 Time exchange with Keck/Gemini, report (15 min)
------------ Lunch (90min) ------------
Science Session
13:30-13:50 Poster shotgun talks (1 min x 15)
13:50-14:15 SEEDS
14:15-14:40 FastSound
14:40-15:00 FMOS intensive
------------ Break (15min) ------------
15:15-16:00 Contributed talks (15 min x 3)
*** the conference room should be vacated by 16:30 ***
17:30- Banquet

<1/15 (Thu)> 9:00-16:30

Science Session continued
09:30-10:30 Contributed talks (15 min x 4)
------------ Break (15min) ------------
10:45-12:00 Contributed talks (15 min x 5)
------------ Lunch (90min) ------------
Science session continued
13:30-14:15 Contributed talks (15 min x 3)
------------ Break (15 min) ------------
Discussion
14:30-15:45 Decommission of current instruments on Subaru (75 min)
15:45-16:30 Synergy with space missions (45 min)

The end of the meeting (16:30)


Registration:
The registration is now open on the webpage at http://subarutelescope.org/Projects/subaru_um2014/registration/registration.html
The deadline of application for a contributed talk/poster and a financial support is
*** Monday, December 1st, 2014, 23:59 (JST)***.


Organizers:
Nobunari Kashikawa, Takashi Miyata (Subaru Advisory Committee)
Tadayuki Kodama, Hirofumi Okita, Kiyoto Yabe, Subaru Telescope secretaries (Subaru Telescope)
Contact: subaru_um2014<AT>naoj.org (<AT> should be replaced by @)

 

 



Guidelines for use

document navigation